poker texas hold em

Poker – Texas Hold Em

När man talar om strategi och spel måste man plocka upp pokervärlden. Här tänkte vi på att gå igenom det populära pokerspelet Texas Hold’em.

Den är tillgänglig i olika varianter och namn, men i slutändan är det den mest populära Texas-versionen, speciellt i tävling. Det är det pokerspel du kör på World Series of Poker i Las Vegas.

Det handlar om att vinna potten, vilket är den totala insatsen under en spelrunda från alla deltagare. Det är som de flesta pokerspel, mycket lycka som spelar in för vem som vinner och inte. En smart spelare kan dock styra potten storlek med tanke på hur bra eller dålig en hand är.

Varje spelare har två dolda kort. Det är vanligtvis en liten blind och en stor blind som två spelare måste satsa på att engagera sig. De som blir stora och små beror på den som håller knappen och fungerar som återförsäljare. Knapp, eller knapp, ändrar varje tur och får andra att växa stora och små. Dessa regler kommer emellertid att vara lite annorlunda när det bara finns två spelare kvar.

Den vanligaste variationen i Texas Hold’en är ingen gräns. Då kan spelarna satsa hur mycket pengar de vill ha så länge de har minsta gräns.

Du går en promenad. När du har fått ditt första kort måste du bestämma om du vill delta eller inte. Deltagarna måste satsa. Du kan också ringa. Finns det flera personer som kallar big blind som kan välja att kolla eller höja.

Efter detta delar återförsäljaren tre synliga kort. Med hjälp av dessa få försöker varje spelare nu para sina två kort med de tre synliga för att förhoppningsvis få en bra hand.

Du fortsätter att satsa och ett fjärde kort visas synligt. En tredje omgång satsning äger rum och efterhand sätter återförsäljaren upp det femte kortet. Det är den sista chansen att satsa. Om det finns mer än en person kvar efter den sista insatsen måste alla spelare visa sina kort åt resten och vinna den bästa handen.